.................................................

Segítség

.................................................

 


PopUp MP3 Player (New Window)


Gyógyító kövek

Litopunkturás, avagy földgyógyító kő az adott terület egyensúlyi pontját hivatott megjeleníteni, és célja visszaadni a tájnak a természeti erejét. Ezek a kövek formájukban hasonlóak, de mintájukban az úgynevezett kozmogrammban mind egyediek. Dél-Zalában négy gyógyítókő található, Lentiben a Szent-György Energiaparkban, Gosztolán a kápolna mellett, Szécsiszigeten a kastély bejáratánál, illetve Tornyiszentmiklóson a templomdombon. Emellett további 12 kő található a környéken, Magyarország, Szlovénia és Horvátország különböző településein: Nemesnép, Göntérháza, Muriša, Petišovci, Renkovci, Odranci, Bukovnica, Lendava, Mura-Bistrica, Sv. Trojica és Sveti Martin na Muri. Emellett számos litopunkturás kő található még Európában.

A litopunktura egy ezoterikus földgyógyító módszer, melynek alapja a geomantika. Ezen gyógyítás során az adott táj akupunktúrás pontjain köveket helyeznek el, és így összekötik azokat a Föld holisztikus tudatosságával. Célja, hogy gyógyítsák az adott helyet érzelmi szinten, és tudatosítsák az emberekben a környezet láthatatlan, életminőséget meghatározó erőinek létét.

Lenti Gosztola Szécsisziget Tornyiszentmiklós

A litopunkturia elterjedése Marko Pogačnik szlovén művészhez kötődik. Az ő koncepciója alapján készültek el az itteni kövek is EU-s forrásokból, a Muránia horvát-magyar-szlovén térségfejlesztési együttműködés keretében. Hasonló földgyógyító kövek vannak Szlovénia mellett Németországban, Ausztriában, és Svájcban is. Pogačnik, aki a szlovén zászló és címer tervezője is egyben, népszerű alkotó a világ több pontján és könyvei jelentek meg, például hazánkban is. Személyéhez és a litopunkturához kapcsolódó alkotás a Hologram Europe.

Szécsiszigeti dupla kozmogrammos kő a kastély előtt



[vissza]

 

Hol van és hogy lehet eljutni?




Mi van még ott?

Sok minden van, kutass tovább!

Milyen az időjárás?